Néha egészen jól esik egy könnyed, nyárias falat, és nem csak a feltéttel agyonzsúfolt, nehéz, húsos pizza lehet finom. 

Próbáld ki ezt a pizza margherita receptet! Ha van maradék pizzatésztád a hűtőben vagy a fagyasztóban, akkor csak pár perc munkád van vele.

Recept nyomtatása
Pizza Margherita recept
Az ebben a pizza margherita receptben megadott mennyiségek 2 db, normál méretű pizza margherita (32-36 cm) elkészítéséhez elegendőek.

Ha nem használod fel az összes tésztát, akkor hűtőben 5-6 napig, mélyhűtőben 2-3 hónapig eltartható.
pizza margherita
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1:15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Pizza Margherita recept: pizzatészta hozzávalói:
Pizza Margherita recept: feltét hozzávalói:
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1:15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Pizza Margherita recept: pizzatészta hozzávalói:
Pizza Margherita recept: feltét hozzávalói:
pizza margherita
Elkészítés
  1. A pizza margherita készítésének első lépése, hogy készítsd el fél kg lisztből a pizzatésztát, és tedd a pizzasütő formába.
  2. Vágd pizzányi darabokra. Formázz belőle gombócot, takard le és pihentesd még negyed órát.
  3. Közvetlenül sütés előtt melegítsd elő a sütőt és formázd meg a kerek pizzákat és tedd pizzasütő lapra vagy egy tepsire.
  4. Pizzánként kb. 4 evőkanál passzírozott paradicsomot (passata di pomodoro) teríts szét körkörös mozdulatokkal, egy kanál hátsó felével a pizzatésztán. Locsold meg egy-két evőkanál extra szűz olívaolajjal, szórd meg ízlés szerint szárított oregánóval, és fektesd rá a szeletelt mozzarella sajtot.
    pizza margherita 10
  5. Tedd a pizzát a lehető legforróbb sütő aljára. A bazsalikomot ne tedd még rá ilyenkor, mert csak megfonnyad, és nem lesz finom. Vagy a sütés utolsó egy-két percében tedd a pizzára (ahogy én a képeken csináltam), vagy még jobb, hogy amikor kiveszed a kész pizzát, akkor teszed rá a friss bazsalikomleveleket.
Megjegyzés

Forrás: Wikipedia

Otthon, hagyományos sütőben nem tudod teljesen leutánozni a faszén tüzelésű pizzakemencéket, de ha a linkre kattintasz, akkor megtudhatod minden trükkömet, amit eddig a pizza otthoni sütéséről tanultam