Ez a sonkás pizza recept rukkolával egy igazi olasz klasszikus. Megtalálható minden olaszországi pizzéria menüsorában. Nem is csoda, hiszen a sonkás pizza rukkolával nagyon közkedvelt recept.

A füstölt olasz sonka és a rukkola külön-külön is elég karakteres ízűek, együtt pedig tökéletesen hozzák azt, amit az olasz ételektől már megszoktunk: az egyszerűség sokszor csodákra képes.

Próbáld ki ezt a sonkás pizza receptet rukkolával! Ha van maradék pizzatésztád a hűtőben vagy a fagyasztóban, akkor csak pár perc munkád van vele.

Recept nyomtatása
Sonkás pizza recept rukkolával
Az itt megadott mennyiségek és elkészítési idők 2 db, kb. 36 cm-es pizzához elegendőek. Az elkészítési időben nincs benne a pizzatészta elkészítési ideje.
Sonkás pizza recepr rukkolával
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Sonkás pizza recept rukkolával: pizzatészta hozzávalói:
Sonkás pizza recept rukkolával: feltét hozzávalói:
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Sonkás pizza recept rukkolával: pizzatészta hozzávalói:
Sonkás pizza recept rukkolával: feltét hozzávalói:
Sonkás pizza recepr rukkolával
Elkészítés
  1. Kapcsold be a sütőt pizza fokozatra vagy a legmagasabb hőmérsékletre, hogy legyen ideje felmelegedni.
  2. Formázd kerekre a pizzatésztát.
  3. Körkörös mozdulatokkal kend szét a tésztán a sűrű passzírozott paradicsomot, locsold meg 1-2 evőkanál extra szűz olívaolajjal, majd szórd meg oregánóval és egy kis sóval.
  4. Reszeld le vagy tépkedd darabokra a mozzarella sajtot, majd oszlasd el a pizzatészta tetején.
  5. Tedd a sonka szeleteket a pizza tetejére.
  6. Minél forróbbra előmelegített sütőbe tedd be. A sütőd hőfokától függően 8-15 perc alatt sül meg a sonkás pizza. Akkor jó, ha elkezd a széle kicsit barnulni.
  7. Tálalás előtt szórd meg friss rukkolával. Akkor lesz a legjobb, ha ezt olyankor csinálod, amikor a sonkás pizza még forró, ugyanis a zöld levelekből mennyei illat fogja belengeni a konyhát. El is készült a sonkás pizza rukkolával.