A pizzatészta fagyasztása nagyon egyszerű, és az otthon elkészített, házi pizzatészta bármikor lefagyasztható. Néhány trükkel ráadásul a fagyasztás után is ugyanolyan lehet a pizzád, mintha most gyúrtad volna. Mit tudsz tenni a megmaradt pizzatésztáddal? Hogyan készíts fagyasztott pizzatésztát? Hogyan és mennyi ideig tudod felhasználni a fagyasztott pizzatésztát?

Így fagyaszd le a pizzatésztát

Készítsd el és adagold ki a pizzatésztát, ahogy majd fel szeretnéd használni (nem kell pizzánként, ha tudod, hogy kb. 3 pizzát fogsz sütni, azt fagyaszthatod egyben is), és csomagold be műanyag fóliába.

Egyszerűen fagyaszd le a pizzatésztát. A pizzatészta fagyasztva tárolva akár fél évig is jó.

Fagyasztott pizzatészta felhasználása

Legalább 24 órával a felhasználás előtt vedd elő a fagyasztott pizzatésztát, és tedd be a hűtőbe. 4 órával a felhasználás előtt tedd a kiengedett pizzatésztát szobahőmérsékletű helyre. Innentől ugyanúgy használhatod, mint a friss pizzatésztát.

  • Vágd pizzányi darabokra a pizzatésztát (280 g tészta kell egy normál, 140 g pedig egy kisebb pizzához).
  • Ha ragadósnak tűnik a fagyasztott pizzatésztád, gyúrd át egy kis liszttel.
  • Olajozd be a kezed, majd formálj a pizzatésztádból golyókat. Lisztezett felületen, a tetejüket liszttel megszórva, pihentesd letakarva 15 percig a pizzatészta golyókat.
  • Formázd a pizzatésztát a pizzasütődhöz, tedd rá a feltétet, majd forró sütőben süsd addig, amíg elkezd barnulni a széle. A 36 cm-es 10-12 perc, a 25 cm-es 8-10 perc alatt sül meg.
Sonkás pizza recept 8
Sonkás pizza recept 9