Ez a pizza tészta recept 1 kg lisztből az igazi, eredeti pizza tészta receptjét mutatja be, ráadásul nem is kis mennyiségben.

A pizza tészta recept 1 kg lisztből ugyanolyan egyszerűséggel elkészíthető, mintha bármilyen mennyiséget használnál fel. Érdemes egyszerre több tésztát is begyúrni, mert nagy segítségedre lehet, ha esetleg vendégeket vársz, és nem lesz időd azzal foglalkozni, hogy akkor állj neki a teljes műveletnek.

Ha több pizza tésztát készítesz, annak van egy hatalmas előnye, mert a pizza tészta recept 1 kg lisztből már arra is lehetőséget ad, hogy esetleg lefagyassz belőle, és később pillanatok alatt készíts isteni pizzát.

Recept nyomtatása
Pizza tészta recept 1 kg lisztből
Ez az olasz pizza tészta recept 1 kg lisztből készül, kb. 6 db 30-32 cm-es pizza sütésére elegendő.
Pizza tészta recept 1 kg lisztből
Előkészítés 20 perc
Pihentetés 1:30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Pihentetés 1:30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Pizza tészta recept 1 kg lisztből
Elkészítés
 1. A pizza tészta recept 1 kg lisztből akkor lesz tökéletes, ha elsőként fellazítod a lisztet, azaz leszitálod egy kelesztőtálba.
 2. Vegyél elő egy kisebb tálat, és keverj el 2 dl kézmeleg vízben 1 teáskanál cukrot, 1 púpozott teáskanál lisztet (a szitált lisztből vedd ki), majd morzsolj bele 1 kocka élesztőt.
 3. Futtasd fel az élesztőt, azaz hagyd pihenni szobahőmérsékleten 10-15 percen keresztül.
 4. Adj hozzá a liszthez 2-4 teáskanál sót, majd csinálj egy lyukat a közepébe.
 5. Öntsd a lyukba a felfutott élesztőt, az 50 ml extra szűz olívaolajat, majd kb. 4 dl kézmeleg vízzel dagaszd legalább 10 percig.

  Megjegyzés: A vizet fokozatosan add hozzá, ugyanis a liszttől és a külső körülményektől is függ, hogy mennyit vesz fel a pizza tészta.

  Akkor jó a tészta, ha tapintásra enyhén nedves, de dagasztás közben nem ragad hozzá a tál széléhez.
 6. Extra szűz olívaolajjal bőven olajozz ki egy kelesztőtálat - ez 2-3 evőkanál. Tedd bele és forgasd meg a pizzatésztát, hogy minden oldalon olajos legyen.
 7. A pizza tésztát 1 kg lisztből 1,5 órát keleszd meleg helyen.