Kéksajtos-lila hagymás pizza
Az ebben a kéksajtos-lila hagymás pizza receptben megadott mennyiségek 2 db, normál méretű kéksajtos-lila hagymás pizza (36 cm) elkészítéséhez elegendőek.

Ha nem használod fel az összes tésztát, akkor hűtőben 5-6 napig, mélyhűtőben 2-3 hónapig eltartható.
Mennyiség Előkészítés
2darab 10perc
Sütés/főzés Pihentetés
20perc 0perc
Mennyiség Előkészítés
2darab 10perc
Sütés/főzés Pihentetés
20perc 0perc
Hozzávalók
Kéksajtos-lila hagymás pizza recept: pizzatészta hozzávalói:
Kéksajtos-lila hagymás pizza recept: feltét hozzávalói:
Elkészítés
  1. A kéksajtos-lila hagymás pizza készítésének első lépése, hogy készítsd el fél kg lisztből a pizzatésztát, és formázd meg.
  2. Terítsd el egyenletesen a paradicsomot a tésztán körkörös mozdulatokkal, önts rá egy-két evőkanál olívaolajat szórd meg oregánóval és sózd. Terítsd el rajta a lecsöpögtetett, kinyomkodott, reszelt vagy darabokra tépett mozzarella sajtot.
  3. Törd nagyobb darabokra a kéksajtot és vágd kb. fél cm-es karikákra vagy fél karikákra a lila hagymát, majd oszlasd el őket egyenletesen a pizzán.

    Kéksajtból a legjobb az eredeti olasz Gorgonzola. Ami még tökéletesen jó ehhez a pizzához, az a Niva sajt illetve a Tihany márványsajt.
  4. Süsd meg a pizzát. Ehhez a sütőt kapcsold a legmelegebb fokozatra, és a pizza méretétől függően kb. 8-15 percig süsd, amíg a sajtok elolvadnak és a széle szép barna lesz. A pizza sütéséről a linkre kattintva olvashatsz bővebben.
Megjegyzés

pizzaszósz készítéséhez a linkre kattintva találsz tippeket és hasznos tanácsokat.

Mint minden pizzán, ezen is nagyot dob a csípőspaprikás vagy fokhagymás olívaolaj.